top of page

Digitaal Groen Certificaat

OOKikKOOK mei 2021


Op 12 juni krijgt Paula haar tweede vaccinatie prik en dan zijn we allebei voor de tweede keer gevaccineerd tegen het corona virus. Voor ons een hele geruststelling en het geeft ons ook de mogelijkheid om weer naar het buitenland en vooral ook naar Frankrijk te gaan. Natuurlijk moet je wel kunnen laten zien dat je gevaccineerd bent en daarvoor komt er op Europees niveau een soort internationaal vaccinatie bewijs. Dit moet het voor de mensen gemakkelijker maken om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie.


Dit bewijs gaat het: DGC, Digitaal Groen Certificaat heten.


Het DGC kan dan in alle EU-lidstaten worden gebruikt en naar verwachting wordt het eind juni 2021 ingevoerd in heel Europa. Het DGC is het digitale bewijs dat iemand:

1) recent negatief getest is op corona,

2) gevaccineerd is tegen corona met een door EMA goedgekeurd vaccin of,

3) hersteld is van een coronabesmetting.

Landen in Europa bepalen zelf welke van deze bewijzen worden geaccepteerd bij binnenkomst in het land en onder welke voorwaarden. Bijvoorbeeld welke type testen geaccepteerd wordt en hoe oud een test mag zijn. Ook andere maatregelen, zoals quarantaine voor reizigers, bepalen de lidstaten zelf.

In Nederland willen ze bovendien dat het DGC onderdeel wordt van de CoronaCheck-app en zijn ze op dit moment bezig met de technische voorbereidingen om in deze app ook apart een QR-code te ontwikkelen voor internationaal gebruik. De invoering voor dit DGC is natuurlijk een organisatorische grote en kostbare klus. Wij hopen dat het allemaal gaat lukken en op tijd klaar is.


Zou deze certificatie en registratie ook op andere manieren kunnen?


Natuurlijk, een idee zou kunnen zijn om bij iedereen een chip te implanteren waarop men alle gegevens kan aflezen. Dit chippen en registreren is al een verplichting vanaf 2013 bij onze trouwste huisdieren: de honden. Het zou mij niet verwonderen als in de toekomst dit ook voorgesteld gaat worden om dit bij mensen te gaan doen.

Wat ook een manier zou kunnen zijn en wat ontzettend ‘in’ is op dit moment, is om bij iedereen een ‘covid proof QR’ code met alle informatie, op de onderarm te laten tatoeëren. Je ziet tegenwoordig dat iedereen en vooral ook veel BN’ers tattoos laten zetten, dus ik denk dat je hiermee heel, veel mensen enthousiast mee zou kunnen maken….


Deze twee voorstellen zijn natuurlijk maar hersenspinsels en je wilt dit, op deze manier, niemand aandoen. Het ‘Digitaal Groen Certificaat’ is dan een betere manier, maar we moeten met ons allen, het wel eerst voor elkaar zien te krijgen om het Corona virus in Nederland, Europa en wereldwijd te bedwingen.


Samen tegen Corona.

Met de groeten van,

Paul


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page