top of page

Bubbels

OOKikKOOK in Nederland, maart 2021


Op 1 april word ik weer een jaartje ouder en valt mijn verjaardag voor de tweede keer in de lock-down tijd. Vóór de Corona periode vierden Paula en ik al jaren onze gezamenlijke verjaardagen op één dag, ongeveer een week ná haar en een week vóór mijn verjaardag. Handig en gezellig, met wat te drinken, een lekker buffetje en een heel huis vol met mensen. Wat verlangen wij daar weer naar. Maar dit jaar geen feestje, want door de corona beperkingen en voor de veiligheid en gezondheid van ons allen, kan dit niet doorgaan. Dat is ontzettend jammer, ik heb nog wel geprobeerd om het nog te laten plaatsvinden en had daarvoor de volgende ideeën:


* We kunnen iedereen om een vaccinatiepaspoort vragen - maar dat is in ontwikkeling en nog niet beschikbaar.

* We zouden, bij de ingang van onze parkeergarage, een drive-in teststraat kunnen installeren - maar de resultaten van de snel-testen zijn niet echt betrouwbaar.

* We zouden anderhalve meter uit elkaar kunnen gaan staan - maar dan kan niet iedereen naar binnen en wordt het doorgeven van de hapjes erg lastig.

* We zouden de gasten kunnen vragen hun mondkapjes op te houden - maar dat levert bij het toosten en snacken weer problemen op.

* We zouden op afspraak iedere keer twee gasten kunnen binnenlaten - maar daar is, vanwege de avondklok, te weinig tijd voor.

* We zouden het feest in de open lucht kunnen vieren, bijvoorbeeld op het Malieveld - maar dan moeten we voor de bereden politie wijken.

* We zouden de catering kunnen laten bezorgen bij onze gasten thuis - maar dat is voor ons zelf ook niet echt gezellig.


Ik heb dus van alles overwogen om iedereen toch te kunnen uitnodigen, maar door alle bezwaren gaat het echt niet lukken. Dit jaar helaas geen party en dat is geen 1 april mop. Voor volgend jaar hebben we goede hoop dat we wel bij elkaar kunnen komen, om dan met z’n allen in een veilige bubbel, weer samen van een glaasje bubbels te gaan genieten. Dus volhouden tot volgend jaar, dan zullen we de kurken zeker laten knallen!


Met vriendelijke groet , Paul + a


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page