top of page

Taiwanese invasie


Deze zomer komen uit Taiwan Marlies, Michel, Thiez, Brendt en Kjelt, drie weken bij ons in Jaufrenie, hun vakantie doorbrengen. Wij hebben de kinderen al acht maanden niet meer gezien en verheugen ons op hun komst.

De jongens verheugen zich ook om opa en oma weer eens te zien, maar ze gaven ook door dat ze heel graag weer eens echte Nederlandse dingen willen eten, die ze in Taiwan zo missen zoals: peperkoek, stroopwafels, hagelslag, vruchtenhagel, smeerleverworst, Hollandse kaas, Brinta en zelfs chocolade paaseitjes. Wij hebben maar over ons hart gestreken en de meeste van deze producten in huis gehaald, omdat de jongens hier zo naar verlangen. We kwamen dus met een overvolle wagen in Jaufrenie aan, want de meeste van deze dingen zijn namelijk ook in Frankrijk moeilijk te krijgen.

We zijn meteen flink aan de gang gegaan om de tuin, het huis en de gîte in orde te maken. In verband met de ruimte in de gîte wilden we, in eerste instantie, Marlies, Michel en twee kinderen in de gîte onderbrengen en dan een van de jongens, om de beurt, bij Paula en mij in het grote huis laten logeren. Paula kwam met een beter idee, namelijk dat wij zelf in de gîte zouden gaan slapen, zodat de drie jongens bij hun papa en mama in het huis konden blijven. Meer rust voor de jongens en zeker ook voor opa en oma! Dus voor iedereen een mooie slaapplek en wij verhuizen met onze spulletjes naar de gîte.

Als ze komen gaan opa en oma voor de ‘catering’ zorgen en zullen we in de schuur gezamenlijk aan de grote tafel eten. Alle lekkernijen uit Nederland en natuurlijk de vijf ‘P’ zullen hoog op het culinaire lijstje staan (pannenkoeken, patat, pizza, pasta en poffertjes) maar opa en oma zullen natuurlijk ook de vitamientjes voor de knapen niet vergeten en voor de volwassenen komt er zeker een lekker Frans wijntje op tafel te staan.

Verder hebben we de ladder bij de boomhut neergezet, de hangmat opgehangen, het zwembadje gevuld, de banden van de fietsen opgepompt en ook de tafeltennis tafel, voetballen, tennisballen, tennisrackets, badmintonrackets, frisbees, lego, klei, teken-, en verfspullen tevoorschijn gehaald en klaar gezet. Wij zijn goed voorbereid en verheugen ons op hun komst, laat de Taiwanese invasie maar komen!

Met de groeten uit Jaufrenie, P+P

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page