top of page

Weer terug in Jaufrenie

Op zaterdag 21 april om 20.30 uur voor de tweede keer dit jaar in Jaufrenie aangekomen. We zijn nu

in één keer er naar toe gereden en twaalf en een half uur onderweg geweest. We hadden daardoor twee dagen de tijd om in alles in orde te maken, voor onze Australische gasten: mijn zus Patries en zwager Waldy. Ze zijn van plan om vanuit hun vakantieadres in Bretagne drie dagen bij ons te komen ‘buurten’ en dan twee dagen na hun vertrek, komen onze Nederlandse (oud) buren: Gert en Karin ook nog een weekje hier bij ons in Jaufrenie relaxen.

Nadat we aangekomen waren, hebben we meteen de luiken, deuren en ramen van ons huisje opengegooid om even goed te luchten. Elektriciteit, waterleiding, boiler, koelkast, router en telefoon verbinding aangesloten. Toen hebben we de auto uitgepakt en heeft Paula de familie en vrienden ingelicht dat we veilig waren gearriveerd. Ondertussen ben ik vlug voor de inwendige mens gaan zorgen en heb een snelle stokpizza gemaakt (zie recept). Terwijl de stokpizza in de oven zat, even in de wijnkelder gekeken en meteen maar een flesje los getrokken om te proeven of de wijn nog goed was … het flesje werd goedgekeurd en smaakte ook prima bij de stokpizza. Daarna zijn we na een lange dag in de auto, heerlijk gaan slapen.

Na een goede nachtrust zijn we de volgende morgen flink aan de gang gegaan om het huis, de gîte en de zomerkeuken op te frissen en in orde te maken. Ook zijn we in de tuin bezig geweest: het terras geveegd, tafels en stoelen buiten gezet, het zonnescherm bij de gîte opgehangen, wat onkruid gewied, plantjes ingeplant, die we uit Nederland hadden meegenomen en begonnen om het gras te maaien. Buurman Mike kwam nog helpen met zijn zitmaaier en dat schoot lekker op. Nog even naar de overkant gegaan om ‘hello’ te zeggen tegen buurvrouw Helen en tegen de avond kwamen Els en Jos nog even langs om ons welkom te heten en meteen de acht kilo broodmeel op te halen, die wij van de Babberichse molen voor hun hadden meegenomen. Ze hadden wel een verassing voor ons, want we kregen een paar kilo asperges uit hun moestuin. Na h

Maandagochtend bijtijds opgestaan, een brood gebakken, boodschappen bij Super-U gedaan. Aansluitend kwam Marian langs om ons welkom te heten en de sleutels van onze gîte terug te brengen, waar haar zus en zwager in maart een paar dagen gelogeerd hadden. Daarna buiten in het zonnetje een boterhammetje gegeten. Het gras verder afgemaaid, de bosmaaier met benzine gevuld, gestart en de randen van het terras, borders en de rest van tuin gestrimd. Toen dat klaar was en we tevreden even

rondkeken naar wat we allemaal gedaan hadden, hoorden we een auto claxonneren en kwamen Patries en Waldy de oprit al oprijden. Wij waren precies op tijd klaar en konden ze met een gerust hart ontvangen.

Het werden een paar gezellige dagen, we hebben heerlijk met z’n viertjes gegeten, gedronken, boodschappen gedaan, terrasjes gepakt, omgeving bekeken, gewandeld, in de tuin gewerkt, gekookt, champagne gesabreerd, geborreld, drie avonden lang het bordspel Keezen gespeeld en heel veel gelachen.

De tijd vloog om en donderdag ochtend na het ontbijt moesten we afscheid van ze nemen en gingen ze weer terug Bretagne. Gelukkig zullen we Patries en Waldy, volgende maand op 29 mei nog even in Huissen zien, voordat ze dan weer naar Australië vertrekken.

Met de groeten uit Jaufrenie, P+P

Recept stokpizza voor 2 personen

Ingrediënten: 1 baguette (niet afgebakken uit vriezer of gasverpakking), sweet chilli saus, 2 plakken gekookte ham. 2 tomaten, 1 ui, plakjes of geraspte kaas, paprika poeder.

Bewerking: Verwarm de oven op 210˚C. Snijd de on-afgebakken baguette in de lengte doormidden. Besmeer beide helften met de sweet chilli saus. Snijd de plakjes ham in repen en beleg het brood hiermee. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op de ham. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel deze weer over de tomaatplakjes. Tot slot het geheel met ruim kaas bedekken en garneren met de paprika poeder. Plaats de belegde stokpizza op een ovenplaat ca. 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page