top of page

P+P deksel

De vorige keer had ik vermeld dat we twee putten om de septic deksels gemetseld hadden en om het geheel helemaal af te maken moesten er nog wel twee ronde putdeksels op komen. Ik heb er zelf een gemaakt door in een ijzeren hoepel, van een oud wijnvat, beton te storten.

Om een beetje creatief te zijn heb ik er met rood cement onze initialen P+P er in gezet. Het deksel was goed gelukt en ik heb toen een foto naar Dad gemaild. Hij mailde mij terug met de volgende ludieke tekst:

Als je later eventueel deze woning aan Hollanders verkoopt, dan weten die tenminste dat onder die putdeksel Poep en Pies zit. Zeer handig ! Dad.

We zijn ook nog naar Marianne (en haar hondjes) geweest en haar geholpen met het verplaatsen van een massieve, metalen plaat (van ca. 230 bij 160 cm) waar haar houtkachel, nog voor de winter, op moest komen te staan. We hebben hem op zijn plaats gekregen maar loeizwaar was hij wel. Marianne was er blij mee en we hebben van haar toen een TL-armatuur gekregen. Na een heerlijke lunch zijn we naar huis gegaan. Aangezien het een regenachtige middag was en ik buiten niets kon doen meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en de TL verlichting in de werkplaats gemonteerd. We hebben boven de werkbank nu twee keer zoveel licht en dat werkt stukken beter.

Paula was ondertussen boodschappen gaan doen bij de Super-U in Villebois. Ze hoorde iemand achter zich zuchten, het was onze oude buurman Robert van 88 jaar. Daar zijn vrouw Gènevieve bijna blind is moet hij tegenwoordig alleen de boodschappen doen en dat is geen hobby voor hem. Paula was hem als eens eerder tegengekomen in de supermarkt en toen kon Robert er ook al niet uitkomen, ondanks een uitgebreid lijstje dat hij meegekregen had. Ze heeft hem door de winkel geloodst en gezorgd dat hij alles van Gènevieve’s lijstje in zijn karretje had en op deze manier wéér zijn leven gered. Robert was erg dankbaar en vroeg haar, met een knipoog, of hij een ‘rendez-vous’ met haar mocht maken om weer eens samen met hem naar de Super-U te gaan!

Vanwege het goede weer, hebben we de rest van de week veel in de tuin gewerkt. o.a. de kersenboom aangepakt en flink teruggesnoeid zodat de takken niet meer tegen de telefoon- en elektriciteitskabels aankomen. Wel wat lage takken laten hangen zodat buurman Robert volgend jaar gemakkelijk kersen kan plukken!

Al het snoeihout meteen klein geknipt en gezaagd, kant en klaar voor de kachel, zo komen we de winter wel door.

Ook hebben de we de plantenbak, tussen het grindterras en het gras, afgemetseld. Daarna gevuld met tuinaarde en er lavendelstruikjes in geplant. Het is een freestyle gemetselde plantenbak geworden en met een beetje fantasie kan je er ook nog iets anders in zien!

Wie ziet het?

De afgelopen weken met de wandelclub nog een paar leuke wandelingen gemaakt door bossen, velden, langs oude kastelen en mooie gehuchten.

Na een van de wandelingen werd de hele groep door Michel, een van de wandelaars, in het dorpje Gouts nog onthaald met wat snacks en een glaasje cider. Was erg Frans en gezellig en zo zie je maar, zelfs hier in Frankrijk “You never walk alone”.

Au revoir en de groeten uit Jaufrenie, P+P

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page