top of page

Zomervakantie

Koen, Linda, Dave en Dion kwamen ’s morgens vroeg om half negen in Jaufrenie aan voor hun zomervakantie. Omdat ze, na het lange rijden, redelijk brak waren zijn ze na aankomst, in de gîte, het bed ingedoken en konden Dave en Dion bij opa en oma terecht.

Hier bij opa en oma mag ieder kind zijn eigen stoel beschilderen en Dion zei dat hij: ”er aan toe was”’ en heeft hij die ochtend met oma zijn stoel geschilderd. Ondertussen was ik naar Champagne gegaan omdat ik afgesproken had om met de dorpswandeling mee te lopen en hadden de jongens oma even voor zichzelf. Toen ik rond twaalf uur terug kwam zat de hele familie al op het terras voor het huis. We spraken af dat de jongen ’s morgens vroeg naar opa en oma konden komen en dat Koen en Linda dan konden uitslapen en rustig hun ochtend rituelen konden afwikkelen. Als de jongens dan bij ons kwamen aankloppen moesten ze van ons het ‘geheime wachtwoord’ zeggen en dan deden we de luiken open en konden ze erin. Van ons kregen ze dan te drinken en door oma zelf gebakken boterhammen met jam. Daarna wilden ze iedere ochtend meteen op de tablet en de smartfoon gaan ‘gamen’. Gelukkig weet ik wat een blog is maar de jongens hadden tijdens het gamen uitdrukkingen waar opa geen kaas van gegeten had zoals: “Flogs, Angry birds, Doom, Noob, Hotspot, Minecraft, Bout, Enzo Knol, Swipen, enz, enz”.

Die week zijn de mannen naar de 'Winkel van Sinkel' (Merlaud) in Verteillac geweest en hebben daar op het terrasje croissantjes gegeten, bij Els en Jos langs gegaan en meteen courgettes meegekregen voor de soep en voor op de zelfgebakken pizza’s.

De grote tent nog opgezet en er met z’n allen een keer in geluncht maar helaas verder weinig gebruik van gemaakt (misschien omdat er geen Wi-Fi in de tent was?).

Samen met opa en oma naar Brantôme geweest, bij Jules hout gehaald voor de vuur korf, daar met de aanhanger over het terrein gereden en het kasteel bezichtigd.

Koen en Linda hebben de super-U dagelijks bezocht voor veel lekkere dingen en met de jongens uitstapjes gemaakt naar het Aquarium du Perigord Noir in Bugue, de église monoliet in Aubeterre, twee keer naar het zwemparadijs Nautilis in Angoulême en ook nog heerlijk gezwommen in het privé zwembad van buurvrouw Sue hier in Jaufrenie.

Best wel veel gedaan maar i.v.m. de aanhoudende regen zijn ze eerder naar Nederland terug gegaan om thuis de laatste vakantiedagen door te brengen.

Vanuit Jaufrenie de vriendelijke groeten van Paul+a.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page