July 1, 2020

June 21, 2020

April 30, 2020

April 20, 2020

March 24, 2020

January 29, 2020

October 12, 2019

October 1, 2019

Please reload

Recente berichten

Verliefd op Frankrijk

April 13, 2019

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Cicales, het geluid van Zuid-Frankrijk

July 21, 2017

 

Rond de Middellandse Zee is hét geluid van de zomer het 'zingen' van de cicales. Het is een hard ‘tjirpen’ geluid dat vaak sterk lijkt op een hoge zoem- tot fluittoon. Dit insect, in het Nederlands cicade genoemd, wordt wel eens vergeleken met een krekel maar dat is het absoluut niet. Een krekel komt overal voor en de cigales alleen in zuidelijke warmere streken. Een cicale laat alleen van zich horen als de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur boven de vijfentwintig graden is. Het geluid hoort bij de Zuid-Franse zomers, net zoals lavendel en zonnebloemen. 

 

Je zou denken dat deze cicales hier in de Dordogne niet zouden voorkomen maar niet is minder waar want ze zitten zelfs hier bij ons in de tuin. Wij hoorden van de week, hier in Jaufrenie, voor het eerst het geluid van de cicales. De mannetjes zingen om de dames te verleiden en in dit geval ook ons! Voor diegene die ook van van het geluid willen genieten hebben we er een video-opname bij gedaan om de cicale te beluisteren.

 

Er is weer weer een klusproject af gekomen nl. het opknappen van het smeedijzeren hek dat we vorig jaar van Marian gekregen hadden. Ik heb de oude scharnieren er afgeslepen, de verf resten afgeschuurd, gekrabd en geborsteld. Paula heeft het hek drie keer geschilderd en toen het droog was hebben we het op z’n plaats van bestemming gemonteerd. We zijn erg blij met het resultaat, het ziet er heel romantisch uit en is een aanwinst voor de tuin (zie onder het resultaat).

 

Alleen Paula had wat te enthousiast geschilderd en had haar handen, armen en zelfs haar knieën onder de zwarte verf zitten! En omdat ze toch onder verf zat heeft ze meteen maar het andere, zwarte sierhekje voor het raam een verfbeurtje gegeven. Ieder nadeel heeft zo z’n voordeel!  

Met vriendelijke groeten van Paul+a uit Jaufrenie.

 

 

Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags