top of page

Verre buren

Beter een goede buur dan een verre vriend!

De meeste buren van ons komen van ver en zijn ook goede vrienden. Hoe dan ook wij zijn blij met onze verre buren en goede vrienden!

Belevenissen met verre buren:

Zaterdag 1 juli hebben we onze oude buurvrouw Marian bezocht. Ze heeft in een watermolen vlak bij Jaufrenie gewoond en is vorig jaar , samen met haar twee honden, z’n 8 kilometer verderop in een kleiner huis gaan wonen. Ze is haar huisje compleet aan het renoveren en daar is ze erg druk mee want ze doet het meeste zo veel mogelijk zelf. Ze vindt het een traktatie als er een keer voor haar gekookt wordt en we hebben haar voor dinsdagavond bij ons uitgenodigd.

Zondag 2 juli kregen we een mailtje van onze oude buren uit Westervoort, Gerrie en Jeanette, met een zus en zwager, dat ze met een sleurhutje onderweg naar Lourdes waren. Ze zouden op dinsdag een stop nemen om het dorpje en oorlogsmonument Oradour-sur-Glane te bezoeken en dat ze daarna graag bij ons langs wilden komen om een kop koffie te drinken en ons Franse plekje te komen bekijken. We hebben ze terug gemaild dat ze altijd welkom waren.

Zondagavond zijn onze onderburen uit Huissen aangekomen om twee weekjes in onze gite te verblijven en heerlijk te ontspannen. We hebben ze verwelkomd met soep, een quiche en een salade en ze waren helemaal gelukkig.

Maandagochtend 3 juli heb ik onze Engelse buurman Mike, van de overkant hier in Jaufrenie, opgehaald bij de garage omdat zijn auto een onderhoudsbeurt nodig had.

Dinsdagochtend 4 juli heb ik buurman Mike weer naar de garage gebracht om zijn auto op te halen. Toen ik weer thuis was kwam kasteelheer Jules langs voor een kop koffie en hebben we even bij kunnen praten over de afgelopen weken.

Dinsdagmiddag om vijf uur kwamen de oude buren uit Westervoort met hun familie in Jaufrenie aan. We hebben ze een rondleiding gegeven door het huis, de schuur en de tuin en zijn in de zomerkeuken niet aan de koffie maar aan de Pineau gegaan met een lekker bordje courgettesoep en stokbrood met rillette. Ondertussen kwam oud-buurvrouw Marian met haar twee honden binnen en heeft nog even kennis kunnen maken met onze oude Westervoortse buren. De familie is om half zeven weer naar hun camping bij Limoges gegaan en wij zijn met Marian van ons diner gaan genieten en dit met een heerlijke aardbeien charlotte afgesloten. Daarna is buurvrouw Marian naar huis gegaan en wij voldaan naar bed.

Het waren een paar gezellige en "buur(t)vriendelijke" dagen geweest.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page