top of page

Koude douche


We zijn in de stromende regen, na bijna acht weken weg geweest te zijn, in Jaufrenie aangekomen. Toen we ons huis binnengingen rook het er muf, overal hingen spinnenwebben, er waren veel vliegen en dode insecten en in de schuur vonden we zelfs een dode vogel. Voor de tuin zijn de maanden mei en juni wel de meest groeizame maanden en dat was te merken. Er was een groei explosie op het terrein geweest, het gras stond wel een halve meter hoog, de heggen waren uitgedijd, de druivenstruiken en andere klimmers waren alle kanten opgegaan, de terrassen, tuinpaden en de kruidentuin waren

overwoekerd met heel veel onkruid.

Het regende al bij aankomst en ook de volgende twee dagen hield het maar niet op. Dit natte weer paste niet in ons romantische beeld van het Franse vakantie huisje op het platteland. Dit leek niet op ‘La douce France’ dit was een koude douche!

We zijn eerst binnen aan het werk gegaan en tussen de buien door ook buiten het een en ander proberen te doen.

Na twee dagen stopte de regen en kwam het zonnetje te voorschijn, het gras werd eindelijk droog en we konden de tuin in om te maaien, snoeien en te schoffelen. Toen we later na

gedane arbeid met een kop koffie en een sneetje krentenbrood van de rust en de ruimte aan het genieten waren, voelden we ons weer als God in Frankrijk.

Een beetje beschaamd dacht ik aan de reactie bij onze aankomst en moet dan toegeven dat zonder regen onze tuin niet zo mooi groen kan zijn, ook regen hoort nou eenmaal bij het Franse buitenleven.

We zullen niet meer klagen maar verder gaan met het genieten van ons heerlijke plekje hier in Jaufrenie.

We gaan ons met volle moed voorbereiden op onze zomergasten en verheugen ons op de komst van Koen en Linda met Dave en Dion die voor hun vakantie weer naar Frankrijk komen.

Met de groeten uit Jaufrenie. P+P

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page