top of page

Lente in Frankrijk


Zaterdag 8 april zijn we ’s morgens om 8 uur weer naar Frankrijk vertrokken. Onze eerste koffiestop was bij Gait in Maastricht en hij wachtte ons al op in de tuin van de Beyart. We hebben daar genoten van een lekkere appeltaart en hebben daarna nog even de recreatiezaal voor de nieuwgevormde huiskamergroep van de broeders bekeken. Na afscheid genomen te hebben, zijn we verder zuidwaarts getrokken richting Auxerre, waar we een overnachting geboekt hadden. Onderweg genoten van de mooie route en het goede weer ’s middags nog een stop genomen in het wijnstadje Chablis en daar op een terrasje van een glaasje heerlijke Chablis genoten. Circa 18 uur in het Kyriad hotel bij Auxerre ingeboekt en daar ’s avonds ook gegeten.

De volgende ochtend bijtijds vertrokken en ’s middags in een zonnig Jaufrenie aangekomen, waar de tuin al in lente stemming was. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, hebben we onze buren Mike en Helen goedendag gezegd en zijn we nog even bij Els en Jos langs gegaan om te informeren hoe het met Els ging i.v.m. haar gebroken voet en om meteen het meel van de Zevenaarse molen te brengen, dat we voor ze meegenomen hadden. De volgende dagen zijn we heerlijk in de tuin bezig geweest, veel werk kunnen verrichten en genoten van het prachtige lente

weer en van de twee eerste asperges uit onze eigen tuin. We zijn nog bij Marian op bezoek geweest en hebben daar met onze strimmer het grasveld aangepakt wat verwilderd was, zodat ze het gras nu weer met de gewone grasmaaier kon kortwieken en we hebben haar geholpen met ideeën voor de reconstructie van een oude schoorsteenmantel.

Er stonden voor deze weken twee projecten gepland nl. de betonnen garagevloer afmaken en het aanleggen van een pergola in de voormalige moestuin, met daaronder een relax-zit-lees plek. We hadden nog voldoende zand voor afwerklaag van de garagevloer en het restant van het beton heb ik meteen gebruikt voor een vloertje onder de te bouwen pergola.

Na het uitharden van het vloertje hebben we de pergola verder afgebouwd.

Die week hadden Els en Jos nog een vlucht geboekt voor een kort bezoek aan Nederland en hadden ons verzocht om op hun huis en tuin te passen en iedere morgen de asperges te komen steken.

Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en we hebben die week bijna alleen maar asperges gegeten op allerlei manieren klaargemaakt.

Op 17 april kwamen Jose en Nico vanuit Huissen nog een paar dagen bij ons in Jaufrenie logeren en die hebben ons gelukkig kunnen helpen met de asperges.

Samen met Jose en Nico hebben we die week veel ondernomen, lekker gegeten en zijn we ingewijd in de geheimen van het gezelschapsspel ‘keezen’. We hadden het niet verwacht maar het was ontzettend

leuk en spannend dus in de toekomst zullen we zeker vaker gaan ‘keezen’. Na een gezellig weekje en ontzettend mooi lente weer zijn ze 22 april weer naar Huissen vertrokken.

De rest van de tijd hebben we veel in en rondom het huis geklust, gemaaid, hout gezaagd, tuinbankje gemaakt, snoeihout opgestookt, onze zitbank gerepareerd, met buurman Mike een oude motor in de Charente opgehaald, bij Els en Jos het zwembaddek verwijderd en daar een oude boom geveld enz. enz.

We hebben de laatste weken echt geboft en genoten van het mooie zonnige en droge weer, maar ’s nachts is er wel wat nachtvorst geweest met vervelende gevolgen voor wat planten en bomen, maar we verwachten dat zich dat wel zal herstellen. Voor veel fruittelers en de wijnboeren vooral in de Bourgogne en Bordeaux streek schijnt een gedeelte van de aankomende oogst al te gaan mislukken en daar zijn we dus niet blij mee. We zullen moeten afwachten en hopen dat het goed afloopt want een goed glas Franse wijn is natuurlijk onmisbaar.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page