top of page

Jules schuurvondst

Vrijdag 24 febr. hebben we 's morgens verse forellen gekocht in Villebois en daarna zijn we naar Marian gegaan om haar wat plantstekjes voor in de tuin te brengen. We hebben haar meteen uitgenodigd om ’s avonds met ons gepocheerde forel te komen eten. Marian bracht die avond een zelfgemaakte, houten, luciferhouder-kandelaar voor ons mee als nood-voorziening voor wanneer de elektriciteit uit valt en dat gebeurt hier op het platteland nog al eens met alle elektriciteiten kabels boven de grond. De forelletjes waren trouwens heerlijk en we hadden een gezellige avond.

Zaterdag 25 febr. was het schitterend weer en zijn we de hele dag in de tuin bezig geweest. We hebben de hele border onkruidvrij gemaakt en opgeschoond. Nog een hekje gevlochten, planten verplaatst, buiten geluncht, was gedroogd, gras gemaaid, thee gedronken en de eerste lente bloemetjes bewonderd. Het was een heerlijke dag.

Zondag 26 febr. het slecht weer was slecht maar wel een goede gelegenheid om eens bij Jules op de koffie te gaan. Toen we bij het kasteel aankwamen leek het of Jules niet thuis was maar na een keer flink op de deur te kloppen ging er boven een raam open en riep Jules dat hij er aan kwam. Toen hij beneden was hebben we eerst om het kasteel gelopen en de boeiboorden bekeken die hij aan het vervangen was en het schilderwerk van diversen luiken. Daarna nam hij ons direct mee naar zijn garage waar hij ons met veel enthousiasme zijn recente ‘schuurvondst’ liet zien namelijk een oldtimer de ‘Panhard & Levassor Pl 17 sedan uit 1961’, zo lelijk en bijzonder dat je hem wel mooi moet vinden!

De 2 cilinder moter had Jules al weer aan het lopen gekregen, de binnenkant en bekleding zag er, op enkele beschadigingen na, goed uit maar aan het chassis en de buitenkant moest nog veel gebeuren. Maar Jules had er zin in en zou, net zoals de lelijke eend, de Panhard helemaal gaan strippen, schuren, spuiten en weer in elkaar zetten. Wij denken dat het benodigde onderhoud van het kasteel weer op het tweede plan komt te staan ... maar ja oude auto’s opknappen is wel zijn jongensdroom. We hebben koffie gedronken en nog wat gekletst en zijn toen weer naar Jaufrenie gegaan.

‘s Middag kregen we bericht dat het met Mam slechter ging en hebben toen besloten om naar Nederland terug te gaan om Dad en mam bij te staan. De spullen gepakt vrienden en buren ingelicht dat we weg gingen. Maandagochtend vertrokken en ‘s avond waren we om 21.30 uur na twee weken weer in Huissen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page