top of page

Terug in Jaufrenie


Weer terug in Jaufrenie,

Na de winterperiode in Huissen, van drie en een halve maand, zijn we zondag twaalf februari om negen uur ’s morgens weer vertrokken naar Frankrijk. Het had die nacht gesneeuwd en het was 2˚C. dus we moesten voorzichtig rijden maar voorbij Nijmegen lag er al geen sneeuw meer en hoe verder we zuidwaarts reden hoe meer de temperatuur steeg.

Toen we bij Maastricht door de nieuwe tunnel reden was het al 6˚C. en in België en Noord-Frankrijk kwam het zonnetje langzaam door en klom de temperatuur geleidelijk aan tot in de dubbele cijfers, een goed begin van onze vakantie.

We zijn in Frankrijk binnendoor gereden en dan kom je mooie en ook rare dingen tegen!

Zo kwamen wij, "in the middle of nowhere", langs een lelijk kerkje met een torentje en daar bovenop een enorm, veel te groot, licht groen ‘Maria achtig figuur”.

Onbegrijpelijk dat ze zoiets hebben kunnen maken en volgens ons absoluut geen verrijking voor de omgeving en voor de parochianen niet echt iets om trots op te zijn.

Uit nieuwsgierigheid wel even gestopt en het kerkje bekeken en toen weer heel snel verder gereden.

Rond vier uur kwamen wij bij Auxerre en omdat we nog wat tijd over hadden voordat we bij ons hotelletje konden inchecken, hebben we de auto bij de rivier gezet en een wandeling gemaakt in het oude centrum van het stadje.

Auxerre was voor ons wel bekend want in 1989 hebben we in de zomer in de Bourgogne bij het plaatsje Vermenton gekampeerd en zijn we met Marlies en Koen van daar uit met een stoptreintje naar Auxerre gereisd om het stadje te bekijken. Het was leuk om nog eens de bezienswaardigheden: la Place St-Nicolas, de kathedraal Saint-Étienne en de Tour de l'horloge te bekijken en herinneringen op te halen.

Daarna doorgereden naar Escolives Ste Camille waar we in het wijnhuis ‘Domaine Borgnat’ onze overnachting hadden besproken. Nadat we onze kamer hadden betrokken kregen we een rondleiding door de wijnkelders en een proeverijtje in het proeflokaal.

Aansluitend zijn we aan tafel gegaan met drie andere stellen en na het aperitief, een glaasje bubbels uit het eigen bedrijf, zat de stemming er al goed in. We hebben genoten van een bijzonder, lekker, vier gangen diner en prettig gezelschap waarbij de huiswijnen ruimschoots geschonken werden en ons Frans- en Engels taal gebruik na het vorderen van de avond steeds beter werd. Na het diner afscheid genomen van alle aanwezige en naar onze kamer gegaan waar we prima geslapen hebben.

De volgende ochtend bijtijd vertrokken om de laatste vijfhonderd kilometer richting Jaufrenie af te leggen. Onderweg als ontbijt nog genoten van een pain chocolat van de warme bakker en tussen de middag bij ‘Patapain’, een restaurant rapide, een belegd stokbroodje gegeten.

Om vier uur zijn we weer helemaal blij in Jaufrenie aangekomen. De waterleiding aangesloten, auto uitgepakt, kachel aangestoken en ons verder ingericht. Nog even bij Mike en Helen langs gegaan en gezegd dat we goed aangekomen waren en daar meteen de laatste dorpsroddels gehoord (niets schokkends!). Even later kwam Marian langs om een kop thee te drinken en ons welkom te heten. Ze heeft meteen de combimagnetron meegenomen die we voor haar uit Nederland hadden meegenomen. We hebben nog wat gegeten en aansluitend even bij de houtkachel gezeten, daarna bijtijds naar bed gegaan om de volgende dag weer fit te zijn zodat we dan weer van het Franse plattelandsleven kunnen gaan genieten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page