top of page

Ambulance


Schrik niet, het was gelukkig niets ernstigs, maar er is een ambulance op ons terrein geweest straks hierover meer!

De vorige keer hadden we al vermeld dat Paula een oude kast van de kraak gered had. Deze kast had waterschade opgelopen bij een brand in het huis van een Engelse stel dat hier verderop woont en ze hadden hem aan Mike Gregory gegeven om naar de kraak te brengen. Het was eigenlijk een antieke secretaire met een bovenkastje met glazen deurtjes waar boeken in gezet werden. Mike vroeg of Paula nog interesse had, eigenlijk hadden wij geen ruimte voor een secretaire maar Paula is toch even gaan kijken en kreeg ter plekke het idee om de bovenkant als opberg/kruidenkast te gaan gebruiken en opeens hadden we een kast project. We hebben de bovenkant opgehaald, eerst heb ik twee losgeraakte latjes vastgezet, en Paula is aan de gang gegaan met ontvetten, schuren, krabben in

de grondverf zetten, aflakken enz. en na een paar dagen werken mag het resultaat er zijn en wij zijn erg blij met de nieuwe ‘oude’ kast in onze keuken.

Inmiddels staat er alweer iets anders klaar, want we hebben van Marianne een oud hekwerk gekregen wat we willen omtoveren tot een tuinhek en dat wordt, voor volgend jaar, ons nieuwe project.

In de vorige blog hadden we ook verteld dat we door de familie Maziere uitgenodigd waren om op 20 aug. bij de ‘Vin d’honeur’ aanwezig te zijn van hun zoon Simon en zijn aanstaande vrouw Eve. Wij zijn die dag eerst naar de kerkdienst in Ronsenac geweest en hebben aansluitend in de tuin bij de familie Maziere een glaasje gedronken, daar de ouders en het jonge stel gefeliciteerd met hun trouwdag en voor de toekomst heel veel geluk toegewenst.

Dinsdag 23 aug. hebben we Jos, Els haar broer Stef met zijn vrouw Brigitte en hun zoon Luuk (19)

uitgenodigd om bij ons te komen barbecueën. We hadden speciaal hiervoor een cote du boeuf ingekocht en Els zou met Brigitte het dessert verzorgen. Helaas kwam het niet zover en liep de avond heel anders, want bij het aperitief knapte bij Luuk een soort spatader net boven zijn enkel en spoot het bloed er uit.

Het was bijna niet te stelpen maar uiteindelijk met een drukverband hield het bloeden op en was de schrik al weer over. Toch de eerste hulp gebeld en die hebben het nagekeken en wilde dat Luuk voor de zekerheid toch meeging naar het ziekenhuis om het door een arts te laten nakijken. Luuk werd lachend in de ambulance ingeladen, Brigitte ging voorin mee naar het ziekenhuis en vader Stef met de auto er achter aan. Ze hebben in het ziekenhuis erg lang moeten wachten en uiteindelijk konden ze er verder weinig aan doen, Luuk kreeg het advies om in Nederland meteen naar een specialist te gaan voor verdere behandeling.

Wij hebben die avond in Jaufrenie met z’n vieren het stuk cote du boeuf op gegeten en heeft Els nog het dessert voor ons vieren klaar gemaakt Het smaakte wel goed, maar het was jammer dat de anderen er niet bij waren. De volgende dag zijn Stef, Brigitte en Luuk verder gegaan, maar wel met onze belofte dat ze een volgende keer moeten terug komen om alsnog cote du boeuf bij ons te komen eten.

Aankomend weekend gaan ook wij weer naar huis en de rest van de dagen gaan we hier alles opruimen,

afsluiten en afscheid nemen van al onze vrienden hier in Frankrijk maar jullie zien ons dan volgend week weer in Nederland tot dan met de ….

Groeten uit Jaufrenie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page