top of page

Vin d’Honneur

Dat we hier in de Dordogne af en toe van een feestje houden is wel bekend maar nu in augustus is het hier helemaal één grote party. We begonnen met een oerham-party bij Marianne om haar intrek in haar nieuwe huis te vieren. Ze had mij gevraagd of ik twee hammen wilde klaar maken die ze in een vuurkuil zouden garen voor zo’n 30 tot 40 gasten en daar wilde ik dus zeker wel aan meewerken.

Donderdag 4 augustus heeft ze de hammen hier in Jaufrenie afgeleverd en ik heb ze toen gedeeltelijk ontbeend, gemarineerd, gekruid en in bakpapier en folie ingepakt zodat ze klaar waren om op de heten stenen, in de grond, gegaard te kunnen worden.

Zaterdag 6 aug. was het zover en Paula en ik hebben de hammen om 12.00 uur bij Marianne gebracht en ze zijn toen meteen de grond in gegaan. ’s Avonds om 20.00 uur hebben we ze opgegraven en uitgesneden voor de gasten, ze waren fantastisch mooi gegaard en het werd een heel gezellig en vooral smakelijk feest.

Zaterdag 13 aug. Een weekje later was het wel een extra drukke feestdag want Jos was jarig en nodigde ons uit om zijn verjaardag, tussen de middag met een uitgebreide barbecue, te komen vieren. We hadden een hele bijzondere dessert wijn, van 10 jaar oud, voor hem meegenomen en daar hebben we dan ook bij de kaas en het nagerecht goed van geproefd.

’s Middags om 16.30 uur gingen we meteen door naar de kerk van Champagne want we waren door onze buren; Jean-Claude en Christine, uitgenodigd om naar de "Vin d’honneur" (receptie) ter gelegenheid van het huwelijk van hun dochter Emilie te komen.

Het werd een hele happening eerst de trouwdienst in de kerk, na afloop een ereboog met motorhelmen en confetti op de kerktrappen.

Toen een groepsfoto’s op een verrijdbare tribune midden in het dorp en aansluitend in optocht naar de tuin van de feestzaal waar we het bruidspaar konden feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze happening werden we door onze andere buren uit Jaufrenie, madame en monsieur Massiere, uitgenodigd om ook bij de "Vin d’honneur" van hun zoon Simon, op 20 augustus, te komen dus

het volgende feestje komt er alweer aan.

Die avond zijn we ook nog naar Andy en Zarah van de ‘Moulin Cacaud’ geweest want Andy vierde vandaag zijn verjaardag en was 57 geworden. We hebben daar veel Engels gesproken en van een heerlijk “Amerikaans’ buffet genoten.

Zondag 14 aug. zouden we een dag rustig aan doen maar toen vroeg Ian mij om hem te helpen om 23 gipsplaten van 2.40 bij 1.20 M omhoog te sjouwen naar zijn zolder en dat bij een temperatuur van 33˚C. van echte rust kon je die dag ook niet spreken maar daarna even lekker gedoucht en verder echt niets meer gedaan.

Maandag 15 aug. werden we wakker van het tumult van getoeter, blaffende en jankende honden en opgewonden, in oranje hesjes geklede roepende, op en neer rijdende en schietende mannen. De jachtvereniging had namelijk ook een feestje want ze waren aan het jagen op wilde zwijnen. Na een uurtje werd de jacht met de hoorngeschal afgeblazen en keerde de rust terug. De rest van de dag ben ik bezig geweest met het opknappen en Paula met het schuren en schilderen van de bovenkant van een oude secretaire. Deze mooie, ondiepe kast met glazen deurtjes heeft Paula van de kraak weten te redden. We willen deze kast als hij klaar is, in onze keuken, als kruidenkast gaan gebruiken, dat zal nog wel even duren maar meer hierover in het volgende blog bericht

Met hartelijke … Groeten uit Jaufrenie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page