top of page

Koen, Linda, Dave en Dion op vakantie

OOKikKOOK, aug 2016

Op woensdag 3 augustus kwamen Koen, Linda, Dave en Dion, na een hele nacht rijden, ‘s morgens om 9.00 uur in Jaufrenie aan. We waren blij dat ze er waren en hebben de jongens meteen een rondleiding gegeven. Ze vonden de gîte, boomhut, hangmat, garage, werkschuur, het huis en de zolders allemaal heel spannend en wilden meteen in de tuin en boomhut gaan spelen. Het leek hier wel de zoete inval, want Jules kwam op de koffie en even later ook Ian. Toen Jules en Ian weg waren kwamen we weer even tot rust en zijn Koen en Linda even gaan liggen om bij te komen van de nachtelijke reis. Na deze rustpauze zijn K. en L. nog even boodschappen gaan doen bij De Super-U en zijn de jongens bij opa en oma gebleven en hebben heerlijk in het badje gespeeld. Op het eind van de middag hebben opa, oma, Koen en Dave nog een snel bezoek gebracht aan het dorpscafé ‘Chez Dédé’ in Champagne. Na het eten zijn de jongens in de gîte gaan slapen en de volwassenen hebben het na die drukke dag ook niet laat gemaakt.

De volgende dagen hebben we met de jongelui Bourdeilles met het kasteel bezocht. Opa en oma bleven op het terras een kopje koffie drinken, de kinderen hebben ons vanaf de toren toegezwaaid. We zijn wezen lunchen bij Renamont aan het water. Dave heeft zijn eigen stoel geschilderd en heeft er mee aan tafel gezeten. Ze zijn naar de wensput en speeltuin in het dorpje Ronserac geweest. De jongelui zijn naar het zwembad in Pontaroux gegaan waar je, van de strenge badmeesters, alleen met

‘speciale’ zwembroeken in mag. We zijn naar Aubeterre geweest en hebben daar aan het strand gebruncht en heeft Koen met de jongens een zandkasteel gebouwd en met de nieuwe water geweren geschoten.

Omdat de Dave en Dion nog nooit de zee gezien hadden is Koen, met zijn gezin, een dagje

naar St. Palais sur Mer gegaan en hebben op het strand schelpen verzameld, krabbetjes gezien en in het zand gespeeld.

spannende klimtocht, hoog in de bomen, heeft gemaakt: ‘Petje af voor Dave’.

Donderdag 11 augustus hebben Koen en Linda ’s morgens nog even boodschappen gedaan bij de Super-U daarna met z’n allen gebruncht en toen moesten we afscheid nemen waarbij Dave het een beetje moeilijk had en graag bij opa en oma in Frankrijk was gebleven, maar we hebben gezegd dat hij volgend jaar mag terugkomen. De jongelui hebben een goede terugreis gehad en vrijdagnacht met een appje laten weten dat ze weer veilig in Duiven waren aangekomen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page