top of page

Met z’n tweeën

Woensdag 27-07. We zijn nu een weekje met z’n tweeën maar dat wil niet zeggen dat we stil kunnen gaan zitten. Er is werk aan de winkel! De eerste klus: in de houtkachel moeten nieuwe ruitjes gezet worden en de schoorsteen moet geveegd worden. We hadden in mei al via internet nieuwe ruitje besteld en omdat de kachel nu niet gebruikt wordt, is het de goede tijd om deze te vervangen. Niet zo heel gemakkelijk want de oude boutjes moesten met de slijptol worden weggeslepen en daarna konden pas de nieuwe ruitjes erin, uiteindelijk is deze klus geklaard en hebben we meteen daarna de schoorsteen geveegd.Zwarte Piet mag niet meer… maar vandaag liep hier wel een zwarte Pablo rond.

Na een flinke douche beurt was dat ook opgelost en hebben we nog even met de Engelse buurman Ian zijn verjaardag gevierd.

Donderdag 28-07. Vandaag verder gegaan met het beton storten in de garage. Het was wel even flink aanpakken maar als beloning hebben we ’s avonds van een etentje bij Els en Jos kunnen genieten met foie gras en een heerlijke fles Monbazillac van 2005.

Vrijdag 29-07. De noodzakelijke boodschappen gedaan en meteen een nieuwe gasfles meegenomen. Ian kwam nog langs en heeft de oude grasmaaier heel handig gerepareerd.

’s Middags de rest van de betonvloer in de garage afgemaakt met het resultaat dat er geen leem en zand op de grond ligt, we zijn blij en trots met het resultaat.

Zaterdag 30-07. ’s Morgens om 6.30 uur een klein regenbuitje gehad maar het was al snel weer zo droog dat ik nog even gras heb kunnen maaien. We spraken nog met Christine en Jean-Claude, Franse buren die verderop in Jaufrenie wonen. We kregen een uitnodiging om naar de bruiloft receptie op 13 augustus van hun dochter te komen.

Zondag 31-07 Naar de dorpsmaaltijd van Chapelle-Gresignac gegaan. Bij aankomst ga je betalen en je krijgt dan 2 borden als bewijs. Je zoekt een plek op en zet met een stift op

het papieren tafellaken je naam bij je bord en daarna ga aan het aperitief terwijl je iedereen begroet en even bijpraat. Ongeveer om 13 uur begon het diner. We zaten aan tafel met Els, Jos een Argentijns-Frans echtpaar Adriana en Gérard, een Engelsman Graham en een hele Franse familie. Het was weer een zeer uitgebreide en goede maaltijd die voor je het in de gaten had tot 17.30 uur duurde. Voldaan en vermoeid zijn we naar huis gegaan en het is die avond niet erg laat geworden!

Maandag 01-08. De post bracht de lang verwachte brief speciaal voor opa en oma van de bijna 6 jarige Brendt, met prachtige kleurtekeningen en knap geschreven letters. We hebben ze aan de muur opgehangen en een foto met het bewijs naar Nederland geappt.

In de tuin nog enkele vuurdoorns en klimoppen gesnoeid. Daarna een opblaas-badje in Riberac gehaald voor Dave en Dion die samen met Koen en Linda a.s. woensdag naar Jaufrenie komen. Dit badje bij de gite geplaatst en gevuld met de tuinslang die iets te kort bleek te zijn maar waar we met een camera statief snel een oplossing voor gevonden hadden.

Paula heeft ’s avonds nog de garagedeur opnieuw in de verf gezet.

Dinsdag 02-08. Alles voor Koen, Linda, Dave en Dion in orde gemaakt. Inkopen gedaan, soep gekookt, een taart gemaakt, gîte verder ingericht en etenswaren in de koelkast gezet, speelgoed klaar gezet en de vlag in de boomhut gehesen. De jongelui gaan ’s nachts rijden en wij kijken uit naar hun komst. Aankomende week is het weer volle bak in Jaufrenie. Tot ziens met zomerse

Groeten uit Jaufrenie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page