top of page

Peter en Nout in Jaufrenie


Maandag 18 juli

Het was echt warm Frans zomerweer, zo’n 33˚C, toen we naar Bergerac reden om Peter en Nout op te halen van het vliegveld voor een weekje vakantie hier in Jaufrenie. Toen we aankwamen bleek dat het vliegtuig onderweg de wind mee had gehad en het zo’n 20 minuten eerder geland was. We zagen Peter en Nout uit het toestel naar de ontvangsthal lopen en even later konden we ze al begroeten. Ze moesten wel even aan de warmte wennen maar onderweg in de auto, met de airco aan, hebben we gezellig kunnen bijpraten. Aangekomen in Jaufrenie hebben we ze een rondleiding gegeven en ze voorgesteld aan Jolande en Ton. ’s Avonds met z’n vieren heerlijk gegeten en nadat de logeerkamer ingericht was, is Nout naar bed gegaan en hebben wij met Peter nog wat gedronken.

Dinsdag 19 juli de eerste echte vakantiedag van Peter en Nout en het werd meteen al 38˚C. De voorspelling was dat de aankomende dagen deze hittegolf nog zou blijven voortduren. Dus zijn we vroeg in de ochtend eerst het kasteel in Bourdeilles gaan bezoeken en daarna meteen door naar Rénamont zodat Nout kon zwemmen en wij verkoeling konden zoeken aan het strandje.

Daar op het overdekte terras lekker gegeten en later op de middag zijn we teruggegaan naar Jaufrenie. Gelukkig heeft ons huis en schuur dikke muren die de warmte goed buiten houdt en met deze extreme hitte doen wij dan ook nog alle luiken dicht. Het is dan wel donker binnen maar het blijft lekker koel. Op deze manier is het er goed uit te houden en als de zon niet meer zo fel schijnt kun je weer naar buiten. We zijn die week samen met Jolande en Ton ook nog naar Aubeterre geweest en het stadje

bekeken, daarna hebben daar we met Peter en Nout, aan het strand bij de Dronne, gepicknickt en gezwommen. Die week is Paula met Peter en Nout nog naar Chez Conant gegaan waar Nout, de imker Jos, heeft geholpen met honing slingeren en daarna nog heeft mogen zwemmen in het privé zwembad van Els en Jos. Ook samen met Jolande en Ton een wandeling gemaakt bij Argentine waar we een oude

spoorweg gevolgd hebben, een steengroeve en grotten bezocht en op het einde van de wandeling nog in een kerkje, met een bijzondere akoestiek, van ‘gezang’ genoten hebben. Met Peter en Nout de weekmarkt in Riberac bezocht en daar verse vis gekocht voor ’s avonds op de barbecue. Die middag kregen we nog een reusachtige regenbui op ons dak waarna het heerlijk was opgefrist en de temperatuur kwam de volgende dagen niet meer boven de 30˚C.

Zaterdag 23 juli, Pizza avond! Samen met Jolande en Ton, heeft iedereen zijn eigen pizza gemaakt en op de barbecue afgebakken, daarna hebben we afscheid genomen van Jolande en Ton omdat die de volgende ochtend terug zouden gaan naar Nederland.

Zondag 24 juli met z’n vieren nog een boottochtje op de Dronne bij Brantôme gemaakt en daar wat gedronken op een terrasje.

Dinsdag 25 juli de laatste vakantiedag. ’s Morgens heeft Peter nog in de gîte geschilderd en wij wat rondom en in het huis gerommeld. In de middag zijn we naar Bergerac vertrokken waar we Peter en Nout op het vliegtuig naar Schiphol hebben gezet. Hun vakantie in Jaufrenie was weer voorbij.

In deze afgelopen week heeft Nout ook nog: gevoetbald, kurken gegooid, in de hangmat gelegen, in de boomhut gespeeld, katapult geschoten, een stoel beschilderd, stokken geslepen, hout gezaagd, vuurtje gestookt, computer spelletjes gespeeld, DVD’s bekeken en bovendien goed gegeten vooral van de 5 P’s (pannenkoeken, poffertjes, pizza, pasta, patat). Nu maar raden wie er een goede vakantie heeft gehad?

Tot ziens met warme

Groeten uit Jaufrenie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page