top of page

Promenades Pédestres


Donderdag 14 juli.

Het Syndicat d’Initiative (toeristenbureau) van Verteillac organiseert ieder jaar ‘Promenades Pédestres’ wandeltochten in de verschillende dorpen rondom het dorpVerteillac.

Op 14 juli was de wandeling in het mooie plaatsje La Tour blanche. Wij hadden ons, samen met onze gasten Jolande en Ton, opgegeven voor deze activiteit en ons ook meteen aangemeld om, na de wandeling, gebruik te maken van de gemeenschappelijke maaltijd.

Om 9.30 uur moesten we ons verzamelen bij de ‘Salle de fêtes’ in La Tour Blanche, na een korte uitleg van de leiding, gingen we op weg voor een wandeling van circa 8 km. De tocht ging over heuvels, door dalen, bossen en velden. Onderweg kregen we nog een demonstratie van het maaien van tarwe met een oude maaimachine. Halverwege de wandeling werd er door de organisatie nog wat water en gedroogde vruchtjes uitgedeeld en na afloop werd er een aperitief geschonken bij de historische windmolen van La Tour Blanche.

Daarna zijn we naar het dorpsrestaurant ‘La Fin de Faim’ gegaan waar we met een groep van ca. 45 personen van een uitstekend 4 gangen diner met wijn en koffie hebben genoten.

Vrijdag 15 juli

In de ochtend naar Angoulème gegaan om wat boodschappen te doen. s ‘Middags hebben we het ruwe betonnen vloertje, bij de doorgang van de keuken naar de werkplaats, geëgaliseerd en toen daarop tegels gelijmd, die we nog over hadden van eerdere verbouwingen en zo wordt ons huisje iedere keer weer een beetje luxer.

Zaterdag 16 juli

Met Jolande en Ton een tochtje langs de rivier de Dronne gemaakt. We zijn begonnen met een bezichtiging van het plaatsje Bourdeille met z’n ‘kleine huisje’, oude brug, kasteel, mooie straatjes, huizen en schitterend uitzicht over de rivier.

Vervolgens hebben we wat gegeten aan de rivier bij Rénamont en daarna, verderop aan de Dronne, pootje gebaad bij een oude watermolen aan een stroomversnelling.

s ‘Middags doorgereden naar de Super-U en daar een grote boeren kip (Label Rouge) gekocht. Thuis hebben we die vakkundig gevuld, gekruid en op de barbecue gegrild. Daarna met z’n vieren heerlijk van de kip genoten onder het genot van een glaasje wijn en een biertje.

Na het eten toen we aan de koffie waren heeft Ton nog Fifi, de kat van de buren, bij een jong mereltje weggejaagd en het vogeltje een handje geholpen om z’n moeder te vinden, wat uiteindelijk lukte, dit was een mooi einde van een bijzondere dag.

Zondag 17 juli.

Toen we s ‘morgens wilde weg rijden om even een kopje koffie bij Jules te gaan drinken, vonden we het mereltje bij een struik, het had de nacht helaas niet overleefd.

De rest van de dag rondom het huis bezig geweest en de logeerkamer in orde gebracht voor Peter en Naut die we de volgende dag op het vliegveld van Bergerac zullen gaan ophalen, maar daarover meer in ons volgende blogbericht, tot dan met zonnige

"Groeten uit Jaufrenie'

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page