top of page

Einde moestuin

Vrijdag 8 juli: Nadat we, in de eerste dagen na aankomst in Jaufrenie, de tuin en het grasveld weer in orde en in bedwang hadden, zijn we in de moestuin aan de gang gegaan. Het was een grote ravage.

We hebben alleen nog wat artisjokken kunnen oogsten en van de knoflook, aardappels, tomaten en topinamboer was allemaal niets terecht gekomen.

Omdat de dunne laag grond op de kalkstenen toch altijd al moeilijk te bewerken was en omdat we niet regelmatig aanwezig kunnen zijn, hebben we, met pijn in het hart, besloten om toch maar met de moestuin te stoppen.

De daad meteen bij het woord gevoegd en met grof geweld de strimmer

door de tuin gehaald en alles afgemaaid. Wel met het voornemen om, in het najaar, op deze plaats een mooie boom te planten, gras te zaaien en een stuk van de heg te verplaatsen om zo een mooie, rustige, schaduwrijke plek te creëren waar je eens rustig kunt gaan zitten lezen. Onze (ex)buurvrouw Marianne kwam nog even langs met de mededeling dat ze inmiddels verhuisd was naar het dorp Nanteuil-Auriac-de-Bourrzac 8 km verderop en daar het huisje ‘De Conterie’ gekocht had. Later op die middag zijn we nog daar nog even gaan kijken en hebben daar heel gezellig een aperitief gedronken.

Zaterdag 9 juli hebben we de laatste artisjokken uit de moestuin schoongemaakt (foto) om die ’s avonds te kunnen eten. Jules kwam nog onverwachts langs voor een kop koffie en even later ook Ian nog en die is tot en met het eten blijven hangen (foto). Ian nodigde ons voor de volgende dag uit om zijn bouwvorderingen te komen bekijken.

Zondag 10 juli was het de verjaardag en trouwdag van Marlies en ter gelegenheid daarvan hebben we een notencake voor bij de koffie gemaakt. Rond 12.00 uur kwamen onze verwachte gasten aan, Jolande en Ton onze buren uit Huissen. Ze zullen 2 weken bij ons in de gîte logeren. (foto) We hebben ze welkom geheten, rondgeleid en samen koffie gedronken, daarna zijn ze even gaan uitrusten, omdat ze de hele nacht gereden hadden.

Ondertussen zijn wij naar Ian gegaan om zijn voortgang in huis te bekijken. Paula en Ian zijn daar nog uit de kast gekomen! (foto’s)Toen we weer terug waren hebben we samen met Jolande en Ton een maaltijd met heerlijke rendang gegeten.

Maandag 11 juli zijn Paula en ik naar de kapper in Verteillac geweest en een coupe d’ete (zomer-coupe) laten aanmeten. Op de terugweg bij Els en Jos langsgegaan en daar hun schoondochter Äse met de haar twee dochtertjes Sofie en Kajsa begroet.

Dinsdag 12 juli hebben Ian en Paul, rechts achterin de garage, over de oude lemen vloer zo’n 10 vierkante meter beton gestort, zodat we daar de tuinmachines beter kunnen gaan stallen.

Dat was het weer tot de volgende blog met

de groeten uit Jaufrenie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page