top of page

Loslaten en aanpakken

In de week van 27 juni t/m 2 juli hebben wij ons voorbereid om weer naar Jaufrenie te vertrekken. Alle spullen die mee moesten in de logeerkamer klaargelegd.

Bij de molen in Zevenaar broodmixen ingekocht, meteen ook voor Els en Jos, om tijdens de zomermaanden ons eigen brood te kunnen bakken. Via internet een speciaal bestrijdingsmiddel besteld om cylindrocladium, een schimmelziekte in de buxus struiken, te kunnen gaan behandelen. Ook nog twee bijzondere tuinplanten bij het tuincentrum gehaald nl. een mini-hulstplant en een spierwitte Wisteria (blauwe regen). Deze Wisteria hadden we in de Engelse kasteel tuinen bewonderd en we wilden deze plant erg graag in onze tuin hebben. Omdat Patries en Waldy, tijdens onze afwezigheid, enkele weken in onze flat zouden komen logeren, alles nog extra goed schoongemaakt en sleutels, papieren en gebruiksaanwijzingen voor de apparaten, enz, klaargelegd.

Nog even langs de kinderen, kleinkinderen, Dad, Mam en Ma in Westervoort, waar we de laatste weken en dagen al veel geweest waren i.v.m. haar gezondheidsklachten.

Het loslaten van het thuisfront, voor zo’n periode van twee maanden. is iedere keer weer moeilijk en nu vooral van Ma met haar gezondheidsproblemen. Uiteindelijk zijn we zondagochtend 3 juli om 7.00 uur naar Frankrijk vertrokken.

(Voor de schoonmaak)

Na een voorspoedige reis met mooi weer, om 17.00 uur in Jaufrenie aangekomen. De tuin zag er na 2 maanden afwezigheid niet uit en nadat we de auto hadden uitgepakt en ons hadden ingericht, zijn we meteen de tuin gaan aanpakken. We hebben de eerste dagen ontzettend veel gemaaid, gesnoeid, geknipt, gestrimd , gehakt, weggesleept, opgebonden, geschoffeld, geveegd en opgeruimd.

(Na de grote schoonmaak)

Alles meteen goed aangepakt, zodat wij en onze bezoekers de hele zomer van een mooie tuin kunnen gaan genieten. Dus na het loslaten en aanpakken kan het grote genieten, met natuurlijk een glaasje wijn in de schaduw, eindelijk beginnen.

Met zonnige groeten uit Jaufrenie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page