top of page

Busreis naar Kent

Busreis naar kastelen en tuinen van Kent

In mei hebben we ter gelegenheid van onze 40 jarige trouwdag een reis geboekt naar Kent in Engeland, dat al lange tijd op ons verlanglijstje stond, om daar kastelen en landschapstuinen te gaan bekijken. Om relaxt te kunnen reizen hebben we voor het eerst in ons leven, na veel wikken en wegen, de keuze laten vallen op een busreis. 13 juni was het zo ver, buurvrouw Ilse heeft ons naar de instapplaats bij de Rijnhal gebracht en toen de bus arriveerde kon onze reis beginnen. In Zeddam nog overgestapt op de Oad-bus waarmee we naar Engeland zouden reizen. Nadat we daar kennis gemaakt hadden met onze Brabantse chauffeur Mario, zijn we richting Duinkerken vertrokken om daar op de ferry van DFDS in te schepen met de bestemming Dover. Na een mooie overtocht en prettige busreis in ons hotel ‘King Charles” aangekomen van waaruit we de aankomende dagen tochtjes zouden gaan ondernemen.

Dinsdagochtend na het Engelse ontbijt naar Canterbury gegaan en daar de kloostertuinen en de kathedraal bezocht waar onder meer Koning Hendrik IV begraven ligt en waar in 1170 aartsbisschop Thomas Becket vermoord is. Tussen de middag in een van de middeleeuwse straatjes, als lunch, een broodje ‘pulled pork’ gegeten.

’s Middags hebben we de zeer bekende, romantische tuinen van Vita Sackville-West en het bijbehorende Castle van Sissinghurst bezocht. Bij terugkomst in ons hotel werd er bij het diner nog live gezongen door een van de serveersters.

Woensdag na een mooie tocht door de smalle landweggetjes van Kent bij Hever Castle aangekomen. Dit kasteel werd ooit bewoond door Anne Boleijn, de tweede vrouw van Hendrik VIII. We hebben daar het kasteel bekeken, gewandeld door de aangelegde bossen, Italiaanse tuinen, rozentuinen met meer dan 4000 rozen en langs het, met de hand uitgegraven, meer. Op het einde van de middag hebben we nog het badplaatsje Royal Tunbridge Wells bezocht en daar van een kopje thee en heerlijke cake genoten.

Donderdag hebben we het 10 eeuwen oude, op twee eilandjes gelegen, prachtige Leeds Castle bezocht. Het oudste gedeelte van het kasteel is in de 12e eeuw gebouwd en was ooit de residentie van Hendrik VIII en later zat zijn dochter Elizabeth hier gevangen voordat zij koningin werd. Op het landgoed liggen ook de door Lady Baillie aangelegde mediterrane tuinen die aan een meer liggen waar 'zeker, zeven, zeer, zeldzame, zwarte, zwanen zwemmen'. ’s Middags hebben we het plaatsje Rochester bezocht waar de schrijver Charles Dickens zijn laatste jaren van zijn leven heeft doorgebracht. We hebben daar het oude centrum, het Upnor Castle en Guildhall Museum bezocht.

Vrijdag ochtend moesten we erg vroeg opstaan omdat we de ferry van 7.00 uur in Dover moesten halen. Gelukkig werden we gereden en hebben we onderweg even onze ogen dicht kunnen doen. Na de overtocht nog wel enkele files gehad. ’s Avonds, na het diner in Zeddam, kwamen we om 19.15 uur in Arnhem bij de Rijnhal aan waar Koen ons heeft opgehaald en keurig heeft thuis gebracht. We hebben deze week genoten van elkaar, prachtige kastelen, bijzondere tuinen en ook nog mooi weer, het kon niet beter!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page