top of page

Franse huurders

Dinsdag 12 april hebben we veel in en om het huis geklungeld. In de moestuin, het stuk, waar nog niets geplant was, met de frees de grond goed omgewoeld en toen 3 tomaten klimijzers geplaatst met tomatenplantjes erbij, bij de gîte het zonnescherm opgehangen en een kamperfoelie geplant, in de zijtuin, voor onze logeerkamer, nieuwe buxusplantjes aangeplant omdat het oude buxushegje kapot was. Ondertussen genoten van het mooie weer en de bloesems van de kersenboom, blauwe regen en de kweepeer.

In de middag zijn we nog een boodschap gaan doen in Riberac en 's avonds na het eten ben ik nog naar het dorpje Bouteilles-Saint-Sébastien gegaan want kennissen van ons, Jeroen en Nila, hadden een kookboek besteld. Onderweg werd ik overvallen door een ontzettende onweersbui maar kwam gelukkig droog aan en heb het boek goed kunnen afleveren. Jeroen en Nila waren er blij mee en wilden er misschien wel wat ideeën uit op doen voor hun, in juni, te openen restaurant 'Les Bouteilles bleu' in Perigord.

Woensdag de hele dag bij huis gebleven en tussen de buien door het gras voor de gîte gemaaid. Paula heeft nog het een en ander in de gîte voor de huurders klaar gezet en stof gezogen.

Donderdag in de ochtend de rest van het gras gemaaid en 's middags toch nog even naar Vertillac gegaan om daar bij het Syndicat d'Initiative( toeristen bureau) nog wat foldertjes te halen over de streek en toeristische wandelingen om die nog in de gîte te leggen voor de huurders omdat ze via mail hadden aangegeven dat ze graag in de omgeving wilden gaan wandelen. De rest van de middag bij de kachel wat gelezen en gewacht totdat onze Franse huurders arriveerden. Auxane en Francis-Xander, een jong stelletje van rond de 25 jaar, kwamen een uurtje later dan afgesproken. Dat kwam omdat ze binnendoor gereden waren, alleen op een kaart en zonder navigatiesysteem, en dan kun je erom vragen dat je hier in de binnenlanden niet in een keer goed rijdt. Maar gelukkig waren ze er en ze waren heel tevreden met hun onderkomen in de gîte.

Vrijdag zijn we rustig opgestaan en na de koffie hebben we de lege flessen in Champagne in de glasbak gegooid en zijn bij Jules langsgegaan om hem goede dag te zeggen en daarna Inge en Frans nog een kookboek gebracht en hebben daar een uitgebreide rondleiding door hun mooie tuin gehad. Na de lunch alvast langzaam begonnen het een en ander op te ruimen.

Zaterdag: Vanmorgen de auto bij de Super-U volgetankt, scheelt 19 cent per liter met de prijzen op de autoroute (we blijven Nederlanders). Meteen een paar boodschappen gedaan voor onderweg.

's Middags Jos en Els nog geholpen met het winterdek van het zwembad te halen en meteen afscheid genomen. Terug in Jaufrenie de tuin, schuren en huis opgeruimd en voor vertrek klaargemaakt. Later bij Mike, Helen en hun vrienden Lesly en Trevor, uit het Lake-district UK, nog een glaasje gedronken en dan vanavond na het eten zullen we bijtijds het bed in duiken.

Zondag 17 april zullen we, in de loop van de ochtend, als de Franse huurders; Auxane en Francis-Xander, vertrokken zijn weer naar Nederland gaan. Zondagavond zullen we in Huissen aankomen dus tot ziens, au revoir en voor het laatst deze week de; 'Groeten uit Jaufrenie'.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page