top of page

Les deux dames

Zondag hebben we eerst goed uitgeslapen en kwamen pas rond 10 uur uit bed. Buurvrouw Marian kwam met haar twee honden langs ze heeft haar huis, de watermolen in Pas de Fontaine, verkocht en zoekt nu iets kleiners hier in de buurt en kwam ons haar vorderingen vertellen, we hebben heerlijk buiten in het zonnetje koffie gedronken.

Rond 13.00 uur zijn wij naar Els en Jos gegaan want we zouden daar geitenbout gaan eten die ik al eerder voor haar uitgebeend en uitgesneden had.

Het was weer erg lekker en na de koffie rond 16.00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Omdat het goed weer was hebben we de gite verder klaar gemaakt voor de huurders die a.s. donderdag komen. De ladder erbij gepakt om ook de ramen aan de buiten en binnen kant te zemen toen dat klaar was begon het te regenen (dat schijn volgens Paula altijd zo te zijn als je de ramen net hebt gelapt?) Voor het avondeten hebben we een kleinigheidje genomen, je zult wel begrijpen waarom! Die avond hebben we het niet te laat gemaakt want de volgende dag zouden we weer met Els en Jos vroeg op stap gaan en nu naar 'les deux dames' Marjolein en Lia die in de Auverne wonen en dat is zo'n 270 km verderop richting het zuid-westen.

Maandag om 6 uur opgestaan en om 7 uur van Chez Conant naar de Auvergne vertrokken. Onderweg nog een stop gemaakt en van een croissant en pain chocolat genoten en rond 11 uur bij 'les deux dames' aangekomen. Marjolein en Lia hadden bij Jos een doos wijn van chateau Vieux Chevrol uit Lalande de Pomerol besteld en bij ons het kookboek en nadat alles was overhandigd en een kop koffie hadden gehad, zijn we het huis gaan bekijken. De dames waren goed opgeschoten met het opknappen en hadden al een groot gedeelte van het dak gerepareerd, dakramen geplaatst en de binnenkant van het dak geïsoleerd en afgetimmerd. Onder de kap toen twee slaapkamers gemaakt, de muren gestuct en afgeschilderd het zag er goed uit. Toen de rest van het huis en de schuren bekeken en daarna hadden de dames voor ons een heerlijke maaltijd bereid, kippensoep, runderstoofpot met puree en na een trifle met zelfgebakken cake.

Na het eten zijn Els, Paula en Marjolein aan de afwas gegaan en Jos en ik met Lia de tuin ingegaan om de planten die wij voor ze hadden meegenomen een plaatsje op het land gegeven. Daarna hebben we met ons allen nog de rest van het land en de tuin bekeken en toen hebben we het bezoek met een kop koffie afgesloten. Na afscheid van Marjolein en Lia genomen te hebben zijn we om 16 uur weer richting de Dordogne vertrokken. Om 20 uur waren we bij Chez Conant. Daar hebben we nog een glas wijn gedronken en een stukje lasagne gegeten die ik de vorige dag al het gemaakt en nu snel kon worden opgewarmd en zo deze lange dag goed afgesloten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page