July 1, 2020

June 21, 2020

April 30, 2020

April 20, 2020

March 24, 2020

January 29, 2020

October 12, 2019

October 1, 2019

Please reload

Recente berichten

Verliefd op Frankrijk

April 13, 2019

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Groeten uit Jaufrenie

April 8, 2016

Woensdag was het weer in de ochtend iets minder en daarom zijn we, na een kopje koffie, eerst maar na naar de Brico-Rama in Villebois gegaan om wat spullen te halen. Cement, kit, wat boutjes, moeren en een kunststof hoekprofiel, om bij de wastafel in de gite, een lelijke naad af te dekken en het aanzien weer wat netter te maken ook was er een plafondlamp kapot en die hebben we ook vervangen. 

Dit doen we omdat volgende week donderdag er een Frans stel drie nachten de gite via AIR-bnb heeft gehuurd. Het meisje, wat de boeking deed, heet  Maurille en ze komt met haar vriend hier een paar dagen ontspannen omdat ze erg druk zijn geweest (en misschien nog) met het in orde maken van hun huis. We hebben de wastafel in de gite die ochtend dus weer netjes gemaakt en Maurice en haar vriend mogen volgende week komen. 's Middags was het zonnetje weer gaan schijnen en hebben we in de tuin gewerkt. Ik ben met de strimmer rond gegaan en heb zelfs de greppel aan de straatkant, onder de

boomhut, onkruid vrij gemaakt. Toen we in februari hier waren had-

den we al het snoeihout op een hoop gegooid, om te laten drogen het het nu in april te gaan verbranden maar in het gemeente blaadje lazen wij dat het voortaan niet meer toegestaan was om vuur te stoken zonder toestemming (ook i.v.m. luchtvervuiling) en dat daar behoorlijke boetes op stonden. Dus hebben we de hoop snoeihout beetje bij beetje naar de composthoop gebracht achter op het veld en heeft daar zijn eindbestemming gevonden. Daarna zijn we nog naar Jules gegaan om te kijken hoe het met hem en  zijn gebroken rug ging. Toen we bij hem binnenkwamen was hij heel verbaasd en ook blij om ons terug te zien maar wij schrokken wel van Jules want hij is nog lang niet de oude. Jules had boodschappen nodig dus zijn we met hem naar de Super-U gegaan. Toen we weer terug op het kasteel waren was hij doodmoe maar blij dat hij zijn boodschappen had en hebben we hem achtergelaten zodat hij weer wat kon uitrusten en zijn wij naar huis gegaan.

 

Donderdag was het beton-stort-dag en ben ik begonnen om een gedeelte van de garagevloer te egaliseren en er een betonlaag op te storten, echt mannenwerk. Zand en grint in de betonmolen scheppen, water erbij, tot een mooi specie draaien, in de kruiwagen kiepen en dan de garage inkruien daar storten, aanstampen en egaliseren en dat een paar keren achter elkaar door.

Zo krijg je een mooie vloer maar het kost wel wat zweetdruppels. 's Middags nog bij het huis van de overleden broertjes geweest omdat de familieleden het huis en de schuur aan het opruimen en schoonmaken waren. Ze hadden al 2 dagen achter in de tuin een vuur branden waar ze alle oude troep aan het opstoken waren (wat juist in het gemeenteblaadje verboden was??) Ik heb de mensen, samen met buurman Mike een aanbod gedaan, om de voorraad haardhout over te nemen dan hoeven ze dat niet te vervoeren en wij kunnen het goed gebruiken, ze zouden erover nadenken en nemen dan contact met ons op. Dat was het voor deze keer, groeten uit Jaufrenie.

Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags