Groeten uit Jaufrenie, Lente 2016

Maart en april zijn bij ons de verjaardag maanden, de een na de ander is dan jarig. Door de verjaardagen en andere verplichtingen is het voor ons dan best wel eens lastig om toch nog een paar weekjes naar Frankrijk te kunnen ontsnappen.

Nadat we vrijdag 1 april onze beide verjaardagen, met familie en vrienden hadden gevierd hebben we zaterdagochtend snel de rommel van het feestje opgeruimd en het huis aan kant gemaakt. Samen met Peter die bij ons gelogeerd had een boterhammetje gegeten en aansluitend zijn P+P nog even naar Ma geweest, daarna door naar Duiven om daar Koen's verjaardag (30 maart) en Dave's verjaardag (5 april) te vieren. Vervolgens nog bij Mam en Dad langs gegaan en toen ook nog even bij M&M en de kids om goede dag te zeggen. Toen weer naar huis, de auto ingeladen, het bed ingedoken en zondagochtend vroeg zijn we, voor de 2e keer dit jaar, naar Frankrijk vertrokken om eindelijke uit te kunnen blazen en daar van Jaufrenie, de lente en de tuin te gaan genieten.

Zondagochtend was onze eerste stop in Maastricht bij Gait en we hebben hem daar ons kookboek overhandigd.

Om 9.30 uur zijn we weer verder gegaan en hebben verder een goede reis gehad. 's Avonds om 19.15 uur in Jaufrenie aangekomen. We hebben ons geïnstalleerd en de houtkachel aangestoken om de kilheid uit het huis te laten verdwijnen, nog wat gegeten en daarna op tijd het bed ingedoken om de volgende morgen fit te zijn want we moesten in huis en in de tuin wel even aan de slag om alles weer op orde te brengen.

Maandag 4 april zijn we na een goede nachtrust eerst boodschappen gaan doen bij de Super-U in Villebois en 's middags na een heerlijk vers stokbroodje gegeten te hebben in de tuin aan de slag gegaan. Tussendoor kwam eerst Marian uit Pas de Fontaine ons begroeten en even later buurman Paul Stringer en die heeft ons meteen uitgenodigd om aankomende vrijdag bij hem en Linda te komen lunchen. Rond 17.00 uur zijn we nog even bij de Engels buren Mike en Helen aan de overkant een glaasje wezen drinken. Weer thuis hebben we eerst gegeten en toen heel ontspannen bij de houtkachel, voor de tv een filmpje bekeken en daarna voldaan naar bed gegaan.

Dinsdag was het 's morgens wat minder weer maar het klaarde al gauw op en de rest van de dag heeft het zonnetje geschenen en hebben wij goed kunnen opschieten met het tuinwerk. We hebben Dave nog gebeld want die was jarig (alweer 7 jaar) en even voor hem gezongen. Els en Jos kwamen ook nog lang en die hadden voor ons een hele bijzondere uitnodiging voor onze verjaardagen en onze aankomende trouwdag maar wat dat was vertel ik de volgende keer.

Tot dan, met vriendelijke groeten uit Jaufrenie van Paul+a

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square